Dalhems IP
13 juni 2008
19:00

Referat: BK Flagg - AIF Barrikaden

Ännu ett toppmöte, ännu en bortamatch som var viktig att vinna... Dalhems IP och en fredagkväll utan tränaren, som fick se matchen från läktaren.

En något loj uppvärmning och inledning av matchen där Barrikaden med låg press ändå kontrollerade Flagg och deras försök till anfall. Tålamod var kvällens ledord och efter att ha tittat på och "jagat" boll klev lagkapten Martin upp på en hörna och dröjde sig kvar. Inlägg från högersidan av Fredrik och 1-0 var ett faktum. Matchbilden ändrade sig succesivt och efterhand kom de för dagen vitklädda Barrikadenspelarna högre och högre upp i banan och skapade mer och mer. Resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek, medvind och solen i ryggen... Det var bara hemlängtan som skulle till nu sen hade allt varit som upplagt för att ta hem segern i förskott. Efterhand som andra halvlek rullade på tog Barrikaden kommandot och kom igenom försvaret och närmare mål. Efter en ungefärlig kvart kom dessutom utdelningen i form av ett mål av firma Lindqvist och Dahlberg. Johan som gjort flest mål i Barrikaden och Peter som spelat fram till flest mål hittills. 2-0 till Barrikaden och ytterligare arbetsro för kvällen. Det var dock en halvtimme kvar och Flagg var inte helt oävna även om de inte kom så långt fram så att det blev nervöst i onödan. Visst hade de ett par chanser men backlinjen och målvakten motade bort allt och alla. Barrikaden hade även 3-0 inne men det blev avvinkat för offside.

Matchen som helhelt var svår att acceptera som en riktig match. Domaren höll en nivå som svajade likt ett sädesfält i orkan. Att hitta frisparkar i omöjliga lägen och sen släppa rena kapningar är ett rent tjänstefel. Det är helt omöjligt för spelarna att lägga nivån så att spelet blir underhållande, regelrätt och, rent hälsomässigt, säkert med en domare som kvällens. Det är ett under att ingen blev avburen med benbrott någonstans i kroppen. Andra domare hade dessutom delat ut fler gula kort tidigare i matchen för att stävja de värsta sågningarna. Jag hoppas vi slipper denna domaren i fortsättningen även om vi har vunnit varje gång vi haft honom...